top-5-aplicatii-monitorizare-fitness

Top 5 aplicații monitorizare fitness

Telefonul mobil a devenit un accesoriu indispensabil și îl purtăm cu noi peste tot.  În ultimii ani, i s-au alăturat nenumărate brățări fitness, ceasuri inteligente și alte deviceuri de tracking, menite să monitorizeze activitatea sportivă, ritmul cardiac, somnul, aportul de calorii și consumul acestora șamd.

Care este cea mai bună aplicație de monitorizare fitness?

Este greu de spus, depinde de foarte mulți factori (ușurința utilizării, interfața, conectivitatea cu alte deviceuri șamd). Am incercat să realizăm Top 5 aplicații monitorizare fitness.

1. Runtastic (disponibilă pe iOs și Android)
Disponibilă atât în versiunea free cât și în cea platită (PRO), Runtastic îți urmărește activitățile fizice în funcție de sportul practicat (alergare, biking, etc) și le mapează pe harta, pentru a putea fi sharuite sau vizualizate mai târziu. Miile de useri au creat deja trasee de alergare inclusiv în Romania (cam tot ce vă puteți imagina), așa că nu aveți de facut decât sa selectați unul din ele și să vă întreceți cu prietenii pentru a doborî record după record. Pentru ușurința folosirii, o plasăm pe locul 1 în top 5 aplicatii monitorizare fitness.

Run-runtastic


2. My Fitness Pal (disponibilă pe iOs și Android)

Realizată în colaborare cu cei de la Under Armour (producător american de echipamente sportive), aplicația este compatibilă cu mai mult de 50 de deviceuri de monitorizare și brățări fitness. În afară de monitorizarea activităților, My Fitness Pal dispune de o bază de peste 5 milioane de feluri de mâncare și produse din comerț (unele și din România), dar și de scanner de cod de bare (poate poate găsești produsul), cu care poți urmări ușor aportul de calorii zilnice, dar și consumul acestora.

MyFitnessPal-Steps


3. Fitbit (disponibilă pe iOs și Android)

Aplicația oficială a celor de la Fitbit (atenție funcționează doar dacă aveți una din brățările lor) îți monitorizează ritmul cardiac, iți poti seta anumite ținte, poți urmări aportul de calorii consumate, poți analiza somnul. Ce ne place este faptul ca aplicația îți permite să customizezi integral ce vrei sa faci. Primește însă un minus pentru faptul că funcționează exclusiv cu brățările Fitbit.

fitbit-mobile-screens-01


4. Runkeeper (disponibilă pe iOs și Android)

Această aplicație extrem de populară utilizeaza GPS-ul telefonului tău pentru a urmări traseul, elevația, viteza, etc.  Nu mai pierde timp să te uiți la telefon. În timpul utilizării vei primi feedback audio legat de distanța parcursă. Îți poti salva cu ușurință traseul, poți urma trasee create de alții, samd. Din păcate aplicația consumă foarte multă baterie, de aceea a fost depunctată în top 5 aplicații monitorizare fitness.

runkeeper


5. Couch to 5K (disponibilă pe iOs și Android)

Lasă canapeaua și treci la treabă! Aplicația te ajută să termini o cursă de 5km, cu ajutorul exercițiilor incluse. Cei care au realizat-o susțin că după numai 30 de minute de antrenament pe zi, vei putea termina și tu cu succes cursa. (3 zile pe săptămână, timp de 9 săptămâni).

couch-to-5k


Acesta a fost Top 5 aplicații monitorizare fitness. Desigur, așa cum am amintit și la începutul articolului, probabil fiecare are propriul său Top 5 aplicații monitorizare fitness. Cel mai bine este să încercați cât mai multe aplicații, să vedeți care sunt diferențele dintre ele, să alegeți ce se potrivește cel mai bine pentru nevoile voastre și să păstrați una sau două dintre ele.

Voi ce aplicații de monitorizare a activităților folosiți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *