Minesan Pulbere
Minesan pulbere bază

 

MINESAN – Importanța echilibrului acido-bazic al organismului

Din păcate se întâmplă relativ uşor şi destul de des ca ţesuturile din organism să devină acide. Acest dezechilibru poate conduce la un fel de haos şi deschide calea apariţiei bolilor. De fapt la baza fiecărei boli şi a stării generale de rău, se află acidifierea ţesuturilor organismului. De fapt, corpul devine vulnerabil în faţa agenţilor patogeni exclusiv în cazul în care este acidifiat. În starea sănătoasă echilibrată alcalină, agenţii patogeni nu se pot stabiliza. Mai departe prezenţa acizilor ne arată întotdeauna faptul că ne-am îmbolnăvit.

Pe scurt: Condiţia stării de sănătate bună a corpului nostru depinde de menţinerea echilibrului acido-bazic! Acest lucru se poate asigura doar printr-o nutriţie adecvată şi prin consumul de apă alcalină (cu un pH între 8,5 şi 9,5).

Starea chimică a sângelui

Aşa cum temperatura corpului trebuie păstrată la 37 grade C, în acelaşi fel şi valoarea pH a sângelui nostru trebuie să fie de 7,365 – valoare uşor alcalină. Dar ce este de fapt acest nivel pH? Legătura dintre aciditate şi alcalinitate în chimie este reprezentată pe o scară gradată de la 1 la 14, a cărui denumire este valoare pH (potentia hydrogeni) şi reprezintă concentraţia ionilor hidrogen.

Valoarea pH-lui ne arată cantitatea de ioni de hidrogen dintr-o soluţie dată (sânge, urină, transpiraţie, etc). Acestea din urmă trebuie să fie uşor alcalină. Nivelul de pH al urinei de dimineaţă, ne poate da cea mai bună imagine despre ceea ce se întâmplă în ţesuturi, respectiv în celule.

Consecinţele acidifierii

Organismul nu poate rezista mult timp într-o stare de hiperaciditate. Simptomele precoce ale dezechilibrului sunt: erupţiile cutanate, durerile de cap, alergiile, răcelile şi gripa. Mai târziu, pot să apară probleme de tiroidă, probleme cu suprarenalele respectiv probleme hepatice. Din cauza lipsei de oxigen atunci când pH-ul ţesutului se mişcă în direcţie prea acidă, metabolismul celular se blochează, ceea ce duce la moarte.

Scăderea nivelului de pH din corp, este împiedicată de organism prin faptul că sângele extrage din ţesuturile organismului mineralele alcaline de sodiu, potasiu, calciu şi magneziu. Calciul este extras din oase, magneziul din muşchi – unde desigur, ar fi nevoie de ele. Aceasta este însă doar vârful aisbergului. În cazul în care acidifierea organismului devine prea accentuată, pentru a fi echilibrată de sânge, acumulările de acid din organism sunt depuse în ţesuturi pentru a fi stocate. Astfel începe acumularea de acid în ţesuturi. Dezechilibrul valorii pH-ului sângelui, duce la iritaţii şi inflamaţii. Pe suprafaţa pielii apar eczeme, acnee, abcese dar pot să apară şi dureri de cap, crampe musculare, dureri musculare, inflamaţii şi chiar un disconfort general.

Minesan Pulbere  ajută, împreună cu o alimentație echilibrată bogată în minerale, la obținerea unui echilibru acido-bazic.

Dr. GYÖNGYÖSSY JÁNOS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *